Contact

Aprillia RS 660 toont vroege belofte

19 februari 2021

Afgezien van de technici en testers van Aprilia die hem hebben ontwikkeld, werd de RS 660 tot nu toe door slechts twee personen getest: twee journalisten van het Italiaanse blad Motociclismo en het Duitse blad Motorrad.
Eind juli hadden Federico Aliverti (directeur van Motociclismo) en Uxe Seitz een RS660 helemaal voor zichzelf. Het betrof twee, vooral voor wat betreft de elektronica, nog niet definitieve voorserie-exemplaren, die de twee testjournalisten echter duidelijke indicaties wisten te geven over het karakter van de nieuwe sportieve middenklasser van Aprilia.

Deze motor is geweldig! - schreef de directeur in het augustusnummer van Motociclismo - Hij is onderin meegaand, middenin sterk, en bovenin heeft hij een agressiviteit die de verklaarde 100 pk niet kunnen uitleggen. Een hele lieve motor vanaf 1.800 tpm die je zonder de geringste oprisping uit de haarspeldbochten trekt.

Motorrad schreef: “Met alle ervaring opgedaan met 54 wereldtitels en de zekerheid dat ze ook voor de supersportmodellen op het gebied van de chassis tot de absolute top van de sector horen, hebben de ontwikkelaars van de Aprilia RS660 een opzienbarend behendig, maar tegelijkertijd neutraal en stabiel frame neergezet"

engelsfilip-motos.be
Bekijk onze occasies en demo's op 2dehands.be.
2dehands.be
© Wowart.